Top
Септик із єврокубів своїми руками
Фітінги
Поради банщика
Як підготувати дерев`яну бочку для зберігання вина
При поході до лазні чи сауни важливо пам`ятати!
Вся справа в бочці
Туалет на дачі своїми руками
Електростанція у бочці. Відео.
Вигрібна яма з єврокубами
Водопровід на садовій ділянці
НовиниСтатті

Септик із єврокубів своїми руками

Облаштування приватного будинку загородом стало тенденцією, що частішає. Однак наявність власного будинку зобов'язує задуматися про добре організовану систему каналізації. Є просте та зовсім недороге рішення: каналізація з єврокубів своїми руками.  
 
Для виготовлення саморобного септика використовуються ємності на 1000л із нехарчової пластмаси. Для невеликого будинку достатньо буде і однієї ємності.
 
Отже, 1. Підготовка траншеї для єврокубів включає не тільки копання на необхідну глибину, а й попереднє бетонування дна отворів для єврокбів та споруд піщано-гравійної подушки для водостічних труб.
 
2. Якщо септик міститиме більше 1 контейнера, потрібно підготувати сполучну трубу і загермітизувати її належним чином. Другий допоміжний єврокуб завжди повинен встановлюватися на 20-30 см нижче за перший. Отвір для з'єднувальної труби в першому єврокубі повинен бути на 20-30 см нижче вхідного отвору для ринв.
 
3. При складанні єврокубів необхідно організувати вентиляційні отвори та отвори для майбутнього очищення в кожному контейнері. Для цього у верхній частині єврокуба прорізається отвір, куди вставляється труба діаметром близько 5 см.
 
4. Перед установкою контейнерів, підведення труб та їх герметизації, необхідно армувати конструкцію, що вийшла. Для цього використовують металеві каркаси для єврокуба. Вони зварюються між собою і опускаються в підготовлений котлован, а в залишений збоку від єврокубів простір шириною 10-20 см заливається бетонна суміш.
 
5. Однак така конструкція не вважається закінченою без відведення із септиків перероблених відходів на спеціально виділене для цього дренажне поле. Якщо ж можливості відвести зайві відходи немає, слід використовувати біоактиватори для якнайшвидшої переробки вмісту септика.
 
6. Після монтажу єврокубів та їх зміцнення зверху конструкції укладаються металеві листи або дерев'яні щити, які запобігають ймовірності спливання пластикових контейнерів. Ґрунт утрамбовується так, щоб залишилася вільною тільки вентиляційна труба.
 
Таким чином, септик для дачі своїми руками можна побудувати в найкоротші терміни і не залежати від фірм, які не завжди в зручний для Вас час можуть виїхати на ділянку, щоб розпочати роботу. До того ж не така складна робота фахівців обійдеться в кілька разів дорожче, ніж самостійне виконання.