Top
Септик із єврокубів своїми руками
Фітінги
Поради банщика
Як підготувати дерев`яну бочку для зберігання вина
При поході до лазні чи сауни важливо пам`ятати!
Вся справа в бочці
Туалет на дачі своїми руками
Електростанція у бочці. Відео.
Вигрібна яма з єврокубами
Водопровід на садовій ділянці
НовиниСтатті

Як підготувати дерев`яну бочку для зберігання вина

Як підготувати дерев'яну діжку для зберігання вина.
 
 
У професійних виноробів дерев'яна тара вважається найзручнішою для виробництва вина. Вона має незаперечні переваги, а саме: дерево добре тримає температуру, яка є головним фактором у процесі виготовлення якісного вина. Тому процес бродіння сусла в бочці залежить від перепадів температури довкілля. У дерев'яні бочки не потрапляє сонячне світло. Завдяки цьому сусло та вино не знебарвлюється і зберігає свій еталонний колір.
 
Дерев'яні бочки проникні для повітря. Він надходить у бочки рівно в тих кількостях, в яких необхідний підтримки процесу бродіння дріжджів і в цілому сусла. При цьому повітря, що проникає через пори дерев'яної бочки, очищається та збагачується цінними для вина речовинами. Вважається, що у дерев'яних бочках вино дозріває швидше, ніж у будь-якому іншому посуді.
 
Для виноробства краще і цінніше дубові бочки. Дубові бочки переважають через свою текстуру, і речовин, що містяться в дубовій деревині. Найкраще для виноробства підходять старі дубові бочки. Особливо цінні бродіння сусла бочки, вживані раніше для зберігання горілки і спирту. У цих випадках до виноробів надходить стерильна тара. Бочки з-під спирту і горілки позбавлені наявності всілякого грибка. Це виключає оцтове бродіння вина. Дубові бочки, отримані зі спиртового виробництва, достатньо сполоснути чистою водою.
 
Зі старими винними бочками складніше. Якщо термін після зливу попередньої партії вина короткий, їх не треба ретельно, по-особливому чистити. Достатньо, як і зі спиртовими бочками, ємність просто обполоснути водою. Але, як правило, від того моменту, як з бочки злито вино і до того, як її необхідно заповнити вином нового врожаю або суслом, проходить досить великий термін, тому необхідно ретельно дослідити внутрішню поверхню бочки. Як профілактичний захід дубові винні бочки необхідно прополоскати содовим розчином з розрахунку 30-40 г соди на 1 літр води. Це робиться для нейтралізації оцтової кислоти. Після цього бочку необхідно 2-3 рази прополоскати свіжою водою. При цьому потрібно щоразу залишати бочку на 1-2 дні.
 
Останньою процедурою приготування бочки є обкурювання її сіркою. Обкурювання винної бочки сірої відбувається так: бочку ставлять горизонтально, наливають у неї трохи чистої води, через шпунтовий отвір бочки опускають маленьку залізну чашку. Чашечка прикріплюється до довгого зволікання. У неї насипають запалену сірку (сірчаний колір). Процес триває доти, доки горить порошок. Після того, як процес закінчений, тобто вся сірка в чашці вигорить, її виймають, воду з сіркою, що потрапила в неї, виливають, і бочка востаннє споліскується. Бочка закупорюється, і тільки тоді вона готова до вживання, використання для бродіння сусла.
 
Якщо погодившись із вищесказаним, Ви вирішили купити дубову бочку, - ознайомтеся з нашими продуктами у відповідному розділі сайту «Дерев'яні Бочки».