Top
Септик із єврокубів своїми руками
Фітінги
Поради банщика
Як підготувати дерев`яну бочку для зберігання вина
При поході до лазні чи сауни важливо пам`ятати!
Вся справа в бочці
Туалет на дачі своїми руками
Електростанція у бочці. Відео.
Вигрібна яма з єврокубами
Водопровід на садовій ділянці
НовиниСтатті

Водопровід на садовій ділянці

Водопровід на садовій ділянці - надійний помічник. Для зручності слід на ділянці прокласти труби з кількома кранами у різних точках.  Зараз у продажу є поліетиленові труби діаметром 18-22 міліметри.  Вони легші за металеві, не піддаються корозії.  Усі роботи з їхньої прокладки може зробити сам садівник.  Зварювати ці труби можна звичайним паяльником.  Витримують вони тиск до 5 атмосфер.

Чим вище тиск води у водопроводі, тим ширшим і успішнішим можна його використовувати для полегшення праці садівника.  Вже при тиску в одну атмосферу можна проводити найбільш трудомісткі види робіт: обприскування та підживлення рослин, знищення шкідників.  Якщо вам потрібно зробити обприскування, то найпростіше використовувати пропорційний дозатор.  Принцип дії дозатора нескладний.  Будь-яке звуження перерізу водопроводу, наприклад, біля крана, викликає падіння тиску води.  Приєднавши тут посудину з розчином для обприскування (див. схему 1-А), можна поворотом крана змінювати концентрацію розчину, що витікає з труби.

Бачок з розчином можна приєднати безпосередньо у наконечника (див. схему 1-Б).  Можна зробити дозатор і зі старої бочки і поліетиленового мішка — його розміри повинні трохи перевищувати розміри бочки.  (Пристрій такого дозатора зрозуміло зі схеми 2.).

Схема №1

Працює такий обприскувач в такий спосіб.  Бочка за допомогою триходового крана відключається від водопроводу.  У мішок через вирву заливається розчин, який витісняє воду з бочки через зливний кран.  Коли мішок заповнений, потрібно відкрити кран, вода витіснятиме розчин з бочки.

Рослини у саду можна обприскувати за допомогою водопроводу.  Для цього від магістрального водопроводу (1) на садову ділянку робиться відвід (2) із запірним краном (3) та зворотним клапаном (8).  На розвідній мережі з труб невеликого діаметру, 15 - 20 міліметрів, встановлюється кілька кранів (4) для розбирання води та приєднання шлангів (6) з наконечником, що розпилює (7).  Приєднавши до одного із кранів (4) шланг, ми можемо проводити обприскування чистою водою всіх рослин на ділянці.  Для обприскування живильними або захисними розчинами застосовуються пристрої для дозування різних систем.  Встановлювати їх можна на трубопроводі (5) або біля наконечника (7), як зазначено.  малюнку.

Схема №2